Indien u overweegt om uw kind op één van de locaties van de Gomarus aan te melden, dan kunt u het aanmeldingsformulier invullen. U dient wel een BSN-nummer van de aan te melden leerling bij de hand te houden. Wanneer uw kind extra ondersteuning nodig heeft, kunt u dat op het formulier aangeven. De zorgcoördinator-instroom neemt dan contact met u op. Voor leerlingen die vanuit groep 7 de overstap willen maken naar het voortgezet onderwijs, zijn er speciale regels. De basisschool moet daarvoor contact opnemen met de Gomarus. Voor algemene vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met de leerlingenadministratie. U kunt bellen naar 0183-610361 of mailen naar administratie@gomarus.nl. Voor vragen rond extra ondersteuning of lwoo kunt u contact opnemen met de zorgcoördinator-instroom. Voor Gorinchem kunt u mailen naar zorginstroomgorinchem@gomarus.nl en voor Zaltbommel kunt u mailen naar zorginstroomzaltbommel@gomarus.nl. Ook basisscholen kunnen via deze e-mailadressen contact opnemen met vragen rond zorginstroom.
Het advies dat de basisschool geeft aan uw kind, is leidend op onze school. De basisschool mag zowel een enkelvoudig advies als een meervoudig advies geven. Als school voor voortgezet onderwijs zullen we bij een meervoudig advies meestal kiezen voor plaatsing op het hoogste niveau, mits er een heterogene (gemengde) klas is. In een aantal gevallen behouden we ons het recht voor, als de gegevens van de basisschool daar aanleiding toe geven, om een kind op het laagste niveau te plaatsen.
Mocht uw kind de eindtoets PO dusdanig goed maken dat de score een hoger niveau aangeeft dan wat de basisschool heeft geadviseerd, dan moet de basisschool het advies heroverwegen. De basisschool is niet verplicht het advies bij te stellen. Mocht het advies toch worden bijgesteld, dan zullen wij als VO-school hier gevolg aan geven als de basisschool dit gewijzigde advies aan ons doorgeeft. Ook hier geldt in het geval van een gemengd advies dat plaatsing op het hoogste niveau geen automatisme is. Er kan ook een situatie ontstaan dat onze opleiding ‘vol’ is. Als VO-school zullen we in dat geval proberen een passende oplossing te vinden. In het uiterste geval, als er geen passende oplossing is, kan het betekenen dat u een andere school kiest voor uw kind. Bij een niveau dat vol dreigt te raken, zullen we de broertjes-zusjes-regeling hanteren, wat betekent dat ouders met al één of meerdere kinderen op onze school voorrang krijgen.
Aanmelden voor een hoger leerjaar dan klas 1, kunt u ook doen via het bovenstaande formulier. Wilt u eerst meer informatie dan kan u mailen naar info@gomarus.nl of voor havo/vwo-4 naar ajkaan@gomarus.nl
Zit je nog niet op de Gomarus en kom je van een andere school naar havo-4 dan geldt:
Voor de overgang 4m-4h geldt:
Voor de overgang van 3h naar 4h:
Voor alle ondersteuningsvragen wordt binnen de school dezelfde procedure gevolgd. De vragen van (basis)scholen, ouders en mentoren komen via de zorgcoördinator-instroom binnen bij het Zorgloket. Hieronder verstaan we een ‘loket’ waarbij iemand kan aankloppen en waarachter deskundigen[1] zitten, die over de zorgvraag nadenken en adviseren. In de beide volgende situaties speelt het Zorgloket een rol:
Het Zorgloket is een team van deskundigen van binnen en buiten de school die allemaal dezelfde focus hebben: voor elke leerling de juiste ondersteuning zoeken. Deze ondersteuning wordt vervolgens concreet gemaakt voor het team van docenten dat de leerlingen dagelijks onderwijs geeft om zo samen met ouders (en hulpverleners) rondom de leerling te staan. Bij nieuwe leerlingen wordt er bovendien naar gestreefd een doorlopende lijn vanuit de basisschool te behouden. Lees meer...
[1] Te denken valt aan: jeugdpsycholoog, orthopedagoog, sociaal-maatschappelijk werker, remedial teacher, eventueel uit te breiden met teamleider, coach motorische remedial teaching, dyslexiebegeleider, jeugdarts, leerplichtambtenaar.
Naam | Datum aangemaakt | |
---|---|---|
![]() |
Groep 8 Go For Us.pdf | 28-11-2022 |
![]() |
Handboek Soldaat Zakboek 2.0.pdf | 15-11-2021 |
![]() |
Notitie Ondersteuningstoewijzing.pdf | 17-12-2018 |