Gouden regels

 

Onderstaande gouden regels vormen de kern van onze omgangsvormen. Op het ouderportaal van de school vindt u onder ‘Gomarus algemeen’ – ‘Gouden regels en afspraken’ hoe de school omgaat met schorsing en verwijdering.

  1. Je kleding bedekt je en is heel. Je zorgt ervoor dat je door je uiterlijk en kleding anderen niet uitdaagt.
  1. Concreet betekent dit voor jongens: je draagt een lange broek of (bij warme dagen) een nette korte broek. Je ondergoed is niet zichtbaar.
  2. Concreet betekent dit voor meisjes: je gebruikt geen opvallende make-up. Je draagt een rok die het bovenbeen grotendeels bedekt. Je zorgt ervoor dat je schouders bedekt zijn en shirts of blouses niet diep zijn uitgesneden of openhangen.
  1. In de school en op het schoolterrein is je mobiele telefoon uitgeschakeld. Je zorgt ervoor dat je geen beeld- en/of geluidsdrager (zoals een mobiele telefoon) zichtbaar bij je hebt of gebruikt.
  2. Je draagt er zorg voor dat je bij niemand op geen enkele manier (seksueel) intimiderend, gewelddadig of agressief over kunt komen.
  3. Je bezit, gebruikt of verhandelt geen alcohol, drugs, energydrankjes, (vuur)wapens, vuurwerk of pornografisch/seksueel getint materiaal in en rondom school en tijdens alle schoolactiviteiten.
  4. In het belang van ieders gezondheid rook je niet in de school of op het schoolterrein.
  5. Tijdens de lessen ben je in een lokaal, bij de studieplekken, in de mediatheek of in de aula. Je loopt alleen over de gangen met een geldige reden.
  6. Je blijft zolang de schooldag duurt op het plein of in de school. Alleen leerlingen uit de bovenbouw mogen tijdens een tussenuur het schoolplein verlaten; dit laatste geldt alleen voor de locatie Gorinchem (klas 4 en hoger).