Meer techniek op de havo!

 

Wil je graag naar de havo, maar wil je ook graag met je handen werken? Wij bieden jou na het eerste rapport in klas 1 de mogelijkheid om extra uren techniek te volgen! Je krijgt dan in de eerste (vanaf half november), maar straks ook in het tweede en in het derde leerjaar 2 uur extra techniek (in de derde klas heb je normaal gesproken geen techniek meer).

Dat betekent dus in de praktijk het volgende:

Klas 1 => 2 uur techniek en vanaf november 2 uur extra = 4 uur

                       Klas 2 => 4 uur techniek

                       Klas 3 => 2 uur techniek

Zoals gezegd starten deze extra lessen techniek in klas 1 ongeveer half november. Deze lessen vallen onder een ander vak! Dus, je rooster wordt niet langer, maar je mist wel twee andere uurtjes, die je zelf bij moet spijkeren. Dat vraagt dus aan de ene kant een stukje discipline, maar aan de andere kant levert het extra inspiratie en energie op! Uiteraard alleen bedoeld voor leerlingen die techniek leuk vinden. Het moet wel een beetje je ding zijn!  Het plan is om, zoals je ziet, onze ‘technische’ leerlingen, die ook graag leren, in drie jaar tijd een mooie basis mee te geven als het gaat over kennis van techniek en vaardigheden in techniek!

Dit plan is ontwikkeld voor havo-leerlingen. Dat betekent dat havo-leerlingen die in een hm-klas of in een vh-klas starten van deze mogelijkheid gebruik kunnen maken.

Het is niet nodig om uw zoon of dochter hiervoor aan te melden. In de eerste maanden van het nieuwe cursusjaar zullen wij u hierover verder informeren en samen met u nadenken over de juiste keuze voor uw kind!    

Voor meer vragen mail naar teamleiders Dhr. A.J. Kosten in Gorinchem of C. van der Steenhoven in Zaltbommel.